ВУЧИЋ: Ја не могу да осудим Црни петак! СЛАВЕ СУ ВЕЋ НЕШТО ДРУГО…

Председник Србије Александар Вучић рекао је да не може оштро да осуди младе људе који су јуче ишли у куповину по попустима, али да ће нам то свакако донети додатне проблеме по питању броја заражених короном, што ћемо видети у данима који долазе. Истовремено је интересантно да је Вучић протеклих месеци био пун осуда за све који су се окупљали на протестима, као и да је држава осудила све оне који славе славу са више од 5 гостију.

– Старији су најсавеснији, али младима смо короном, да бисмо заштитли све људе, а пре свега старије или оне који имају друге коморбититете, уништили живот – рекао је Вучић за Прву ТВ упитан да прокоментарише јучерашњи масовни одлазак у шопинг поводом тзв. Црног петка и упозорења лекара да је здравствени систем пред „пуцањем“.

Каже и да зато што су дочекали један дан да би нешто имали не може оштро да их осуђује.

– Ја се њима извињавам што смо њихову садашњост током годину дана готово уништили, али молим све људе за одговорност – поручио је Вучић и додао, по питању епидемиолошких мера у циљу очувања здравственог система:

– Урадићемо оно што морамо да урадимо. Ако будемо морали да уводимо теже мере уводићемо их – рекао је председник за ТВ Прва.

Поводом ситуације у Нишу каже да је стање срећом нешто лакше него у Београду и неким другим деловима Србије.

Додаје да се крива у Београду нешто заравњује и да ће и отварањем нових Ковид болница у Батајници и Крушевцу за 15 до 16 дана ситуација бити олакшана.

Он очекује да ће тиме да се помогне и Нишу и клиничком центру у том граду.

– То је оно што можемо да урадимо, а све остало је на одговорности људи – закључио је председник.

Извор: Српска Ствар Инфо