Вучић: Име мандатара за мање од 7 дана, реагујем кад кажу да смо нешто украли

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће у наредних неколико дана бити саопштено име мандатара за састав нове Владе Србије.

“Да ли ће бити за три (дана) или мало више, али свакако мање од седам”, рекао је Вучић новинарима након обиласка градилишта Београда на води.

Одговарајући на питање због чега институције у Србији не раде свој посао, па он и премијерка Ана Брнабић морају да бране од медијских напада своју браћу уместо да се то разјасни у редовној процедури, Вучић је рекао да се он труди да брани само оне против којих се води хајка.

“Не знам за све случајеве, већ сам се ухватио само за ту једну ствар. А то је зато што пет година слушам од свих да је мој брат велепоседник а данас питам, не бранећи никога, да ми кажете где је један једини ар у Војводини (који је његов). Пошто смо установили да не постоји и да су лагали, хоће ли неко рећи извини? Неће, наставиће са лажима”, рекао је Вучић.

Он је рекао да нико у његовој породици није ништа купио после 2012. године и да су све такве тврдње лаж.

“Питајте институције, било коју институцију, где се налазе тих хиљаде хектара. Али нико није питао ниједну институцију, знали су да лажу. Једино реагујем када кажу да смо нешто украли. А важно је да се одговори да би људи знали шта је истина”, рекао је он.

Споразуми из Брисела ће морати да буду спроведени

Председник Србије изјавио је да ће споразуми који су постигнути у Бриселу током преговора са Приштином, као што је оснивање Заједнице српских општина, морати да буду спроведени, и да се подразумева да они нису у потпуности у складу са њиховим прописима, јер да јесу преговори не би били ни потребни.

Вучић је рекао да су преговори вођени “управо зато сто није у складу са њиховим прописима” и додао да ће и неки прописи у Србији морати да буду промењени да би оно што је договорено у Бриселу било спроведено.

“У политичком смислу их не разумем сасвим, иако сам мислио да сам политички ветеран, иако имам искуства можда и највише на овом делу света. Ја разумем противника кад се понашају рационално. Не могу да их гледам као противника ми жемо мир морамо да сарађујемо са Албанцима”, рекао је Вучић.

Нема српског оружја у сукобу Јерменије и Азербејџана

Александар Вучић негирао је да се у сукобу између Јерменије и Азербејџана користи оружје из српских војних фабрика, али је признао да домаћу муницију користи и једна и друга страна.

“Наслушао сам се разних гадости у последњих 48 сати како је, безмало, Србија крива за тај сукоб. Нема тамо српског оружја, ми смо само и једнима и другим продавали муницију, јер је то било дозвољено и јер смо имали енд јузер сертификат. Али топови, тенкови, беспилотне летелице и авиони – ништа то није наше”, рекао је Вучић.

Он је рекао да је то наоружање стигло из Русије, Америке, Турске и Француске па никоме није пало на памет да те земље оптужи за сукоб између Јерменије и Азербејџана.

“Ми желимо да тамо завлада мир јер су то нама два братска и пријатељска народа и желим да то престане јер мир нема алтернативу”, рекао је он.

Извор: Н1