ВУЧИЋ НАРЕДИО, ЧОМИЋ СПРОВОДИ: Србија спремила нови закон, уводе се истополне заједнице! СЛЕДИ УСВАЈАЊЕ И ПРОМЕНА ПОЛА КОД ДЕЦЕ…

Александар Вучић почео са спровођењем хетерофобичне политике.

Иако о томе нису говорили у предизборној кампањи до краја године СНС ће припремити законе о родној “равноправности” и о истополном партнерству.

То је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве, најавила министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић.

Она је на ТВ Прва рекла да ће током децембра бити отворен дијалог о закону о истополном партнерству и да је току формирање радне групе, а да би та два закона могла да се нађу у скупштинској процедури пре пролећа наредне године.

“То није пропис против већине него пропис којим изразита мањина у друштву остварују њима установом и законом о антидискриминацији гарантована права”, поручила је Чомић својим присталицама.

Упитана како ће изгледати дебата о том пропису, она је рекла да ће то бити дијалог са цивилним друштво, са струком, дијалог унутар владе, као и са посланицима.

“Свесна сам да је сваки антидискриминациони пропис проблем за друштво зато што вас тера да вам забрани понашнаје засновано на предрасуди. Сваки антидискриминациони пропис тешко пролази у друштву”, каже Чомић не прецизирајући како је било ко дискриминисан тренутним законима, пошто су они исти за све.

Предрасуде је нејасан термин, а минула пракса показује да се предрасуде као и такозвани говор мржње користе као вид цензуре оних који мисле другачије, то јест како један вид политичког оружја.

Следећи корак након овог закона биће усвајање деце од стране хомогених парова, а затим и закони о промени пола за децу као што је то била пракса у свим Западним државама.