Вучић: Прве вакцине до краја децембра

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да су кренули у потрагу за вакцинама и да су обезбедили 1,8 милиона доза највероватније Фајзер вакцина за ову и наредну годину, и да ће прве вакцине у Србији бити доступне до краја децембра.

Вучић је током ванредног обраћања јавности рекао да је држава кренула у потрагу за вакцинама како би на најлакши начин набавили најбезбедније вакцине за грађане.

„Обезбедили смо 1,8 милиона доза Фајзер вакцина, али преговарамо и  са кинеским и руским партнерима јер нам је потребно више. Покушаћемо до краја јануара да обезбедимо вакцине за здравство, војску и полицију, одмах иза њих иду они који имају тешке болести и који лакше могу да страдају, као и најстарији“, рекао је Вучић непосредно пре састанка Кризног штаба.

На питање какве ће мере данас бити уведене Вучић је рекао да ће о томе Кризни штаб одлучивати у 11 часова, али да морамо да водимо рачуна да је Србија увек за неку врсту полицијског часа, јер полурешења, затварање од шест до шест, штете економији више. Он је истакао како је Кризни штаб фантастично радио до сада и да они боље знају, те да ћемо саслушати шта они кажу.

Извор: Данас