Вучић: Ускоро ће бити познати чланови Владе, биће промена

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће ускоро бити познати чланови  нове Владе Србије и да ће свакако бити промена у Немањиној 11.

Вучић је за ТВ Пинк, на питање о формирању Владе, рекао да би неки, да се пожурило са формирањем, рекли „све је исто“, а када се чека, онда се мисли да је реч о игри.

„Није лако да решавате формирање локалних управа. Желимо да у 40 или 50 одсто самоуправа доведемо нове људе, не зато што су стари радили лоше, већ зато што нова времена захтевају нове људе“, рекао је Вучић.

На питање да ли је ближи формирању концентрационе или коалиционе владе, Вучић је рекао да је „ближи ономе што јавност мисли да је његова друга опција“.

„Свакако је да ће у Немањиној бити промена. Тако и у Скупштини имамо више од 100 потпуно нових људи, младих и квалитетних, који желе да се доказују и уче. Уз њих ћемо се лакше изборити са свим изазовима и са оним што нас чека – са борбом за Косово“, навео је Вучић.

Он је додао да данас очекује одређене одлуке из Републике Српске, и да то мора да проучи.

Имамо пуно тешког посла, плус корона вирус и економија која је направила праву пропаст у свету. Морамо Србију да извлачимо да буде једна од најуспешнијих, рекао је Вучић.

Када је реч о најави да ће бити формиран Ттм за заштиту светиња, Вучић каже да ће се о безбедности светиња говорити и у Бриселу. Истиче да ће држава дати све од себе да се оне заштите, али да неће бити лако.

„Јаком борбом потрудићемо се да сачувамо наше светиње“,  каже Вучић.

На питање о састанку у Вашингтону, Вучић каже да нема проблем да разговара о свакој теми.

Извор: Данас