ВУЧИЋЕВА ПРАЗНА ОБЕЋАЊА! Здравствени радници очајни јер их је држава преварила (ФОТО)

Здравствени радници у Алексинцу који су ангажовани 27. марта у општој болници на основу наредбе Министарства здравља, тренутно су у проблему, јер обећање које су добили – да буду запослени на неодређено време – није испуњено.

Наиме, група здравствених радника упутила је апел у којем се наводи да их након два месеца од ангажовања уместо сталног запослења чека прекид радног односа.

– Одазвали смо се на позив када је услед пандемије вирусом ковид 19 нашој држави било најтеже и када је наш здравствени систем био под великим притиском. Били смо на првој линији одбране без страха за наше животе и животе наших најближих. Опет бисмо поступили исто јер смо радили оно за шта смо се школовали и поносни смо на пружену помоћ становницима Алексинца, као и држави и здравственом систему – навели су ови здравствени радници из Алексинца, који брину за посао.

– У време пандемије, ангажовани су здравствени радници на прву линију одбране. На неодређено. Сада им се уручују откази, а ни плату нису примили. Па да питам, је л’ аплаудирате и даље? Лицемери – један је од коментара на Твитеру.

Они у апелу даље наводе да моле за помоћ како не би дошло до раскида њихових уговора.

– Држава да испуни наше обећање и да се наше радно ангажовање настави – навели су они.

Да подсетимо, Министарство здравља упутило је наредбу свим здравственим установама у којој се директорима налаже да радно ангажују здравствене раднике на неодређено време.

Извор: direktno.rs