Вулин: Идеја Велике Албаније највећа безбедносна претња, пажљиво мотримо

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је највећа безбеносна претња за регион идеја Велике Албаније, али да Србија „пажљиво мотри“ ситуацију.

Он је за телевизију Пинк навео да је неприхватљиво формирање војске Косова и да је „неосудјеним ратним злочинцима давати тешко наоружање а надати се миру – лудило или безобразлук“.

Говорећи о најављеном одласку потпредседника Самосталне демократске српске странке Бориса Милошевића на годишњицу ‘Олује“ у Книн, он је рекао да још верује да се то неће десити и да ће Милошевић „послушати свој српски народ“ да не оде.

„Не смемо ћутати шта се десило у ‘Олуји“ да се она не би поновила“, рекао је Вулин.

Како је рекао, ако Милошевић оде на скуп који Хрватска организује поводом годишњице Олује, после се може очекивати да Приштина тражи од Срба на Косову да иду код споменика Адему Јашарију и одају му признање.

Говорећи о почасном летачком знаку који је добио на Дан рода авијације, Вулин је рекао да је то за њега велика част која се не даје зато што је неко пилот и уме да политира.

„То се даје за допринос опремању, да пилотима буде лакше и да имају боље плате, зато што сте оставили неки мали траг у тој области, колико то појединац може“, рекао је Вулин.

Извор: Данас