Вулин: Мигранти треба да буду у камповима, наш азилни систем је један од бољих

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да мигранти треба да буду у камповима, јер је азилни систем Србије један од најорганизованијих у Европи.

„Мигранти морају и треба да буду у камповима. Наш азилни систем је један од најорганизованијих у Европи. Ми смо хумани и организовани, али закон мора да се поштује и наш свакодневни живот никада, ни на који начин, не сме да дође у питање“, рекао је министар Вулин, након што је полиција пребацила 27 ирегуларних миграната из Београда у прихватни центар у Прешеву.

Вулин је, заједно са директором полиције Владимиром Ребићем и републичким комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем, обишао полицајце који су у петак рано ујутру на територији Београда спровели акцију проналаска ирегуларних миграната.

Он је навео да МУП брине о безбедности сваког човека на територији Србије и да нико не треба правду да узима у своје руке и покушава да мигранте склања, кажњава или усмерава не поштујући закон, јер су ту полиција и друге институције које о томе воде рачуна.

„Држава Србија ради и радиће свој посао. Бринуће и водиће рачуна о сваком човеку који се налази на њеној територији без обзира одакле је дошао. Србија је показала да је организованија, хуманија, сигурнија од многих земалја Европске уније када је у питању мигрантска криза“, поручио је Вулин.

Извор: Н1