Вулин: Не заташкава се саобраћајна несрећа у Нишу, није проблем да се неко смени

Министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин, казао је да ће у понедељак ујутро имати састанак са руководством полиције у Нишу, да би се утврдило да ли постоји одговорност у поступању поводом саобраћајне несреће у којој су 4. јануара два пешака погинула на тротоару када је на њих налетео аутомобил.

Он је на ТВ Пинк навео да ће састанку присуствовати начелник саобраћајне и директор полиције и да „није проблем да се неко промени ако није добро радио свој посао“.

Министар је одбацио тврдње да се случај из Ниша заташкава и додао да ће се сутра „утврдити све чињенице“.

„Возач је ухапшен истог момента и он је одмах предат надлежним органима… Ви знате да полиција не сме да објави име (осумњиченог), само иницијале, док не буде пресуде за тај случај“, рекао је Вулин.

Младић Н.С. (19) је осумњичен да је у понедељак аутомобилом „ауди“ налетео и усмртио дечака од 12 година и једног 48-годишњака на Булевару Медијана у Нишу.

Поводом демонстрација које су Нишлије организовале протеклих дана тражећи смењивање градског начелника саобраћајне полиције, министар је рекао да сви имају право на то, али да је међу улесницима протеста у Нишу било представника опозиције који су „покушавали да злоупотребе трагедију“.

„Прошле године је нешто мање од 500 људи страдало на свим саобраћајницама у Србији, али тај број треба да буде мањи, око 300…. Од статистике је ипак важније како се људи осећају, имају право да буду забринути, мој посао је да њихову забринутост учиним мањом“, навео је Вулин.

Извор: Н1