Вулин: Обустављен рад у 200 војних активности, осам вежби с истоком и западом

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је, спроводећи одлуку Владе Србије, Војска Србије обуставила рад на око две стотине међународних војних активности које је требало да се одрже у наредних шест месеци.

“Војне вежбе су највиши облик војне сарадње и у наредних шест месеци је било предвиђено да са представницима других армија света вежбамо укупно осам пута. Од тих осам пута, четири пута је требало да вежбамо са војскама истока, а четири пута са војскама запада”, истакао је Вулин који је присуствовао генералној проби сутрашње промоције најмлађих официра Војске Србије.

Спроводећи одлуку Владе Србије, нагласио је министар, и доследно спроводећи нашу војну неутралнст, Војска Србије је обуставила рад на око две стотине различитих војних активности.

“Остаје да се донесе коначна одлука када је у питању наш однос према учешћу у мировним мисијама, а Министарство одбране ће спровести одлуку Владе Србије”, рекао је Вулин.

Вулин сматра да уколико напуштамо, односно, обустављамо, рад на међународним војним активностима, треба то да урадимо и када су у питању мировне мисије, без обзира да ли су у питању мировне мисије којима командују Уједињене нације или Европска унија.

“На нама је да донесемо одлуку, а Војска Србије ће сваку одлуку спровести”, закључио је Вулин.

Извор: Н1