Вулин: Председник Србије је прислушкиван, службе раде на том случају

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је председник Србије прислушкиван и да службе раде на истрази тог случаја.

„Вучић то није рекао зарад политичког маркетинга, већ зато што је то истина. Председник је рекао истину, а на нама је да ту истину потврдимо“, рекао је Вулин за ТВ Прва и додао да су надлежне службе о томе обавестиле председника.

Министар каже да не може да говори о детаљима истраге, али да свакако „председник није прислушкиван из добре намере“. Вулин је навео да дефиниција мафије подразумева да је „организована криминална група увек у вези са неким из кругова власти, са неким ко доноси одлуке, ко може да вас ухапси или пусти“ и „да је то једноставно тако“, а истраге против мафије већ су један од приоритета.

„Председник Вучић је најавио борбу против мафије и она се води“, рекао је Вулин.

Он је оценио да је „полиција ефикасна, али то ништа не значи“, јер смо „статистички безбедна земља, али градјани се осећају небезбедно“. То ће се, каже, мењати расветљавањем злочина.

Каже да се прошле године десило пет мафијашких убистава и да су сва расветљена. Навео је да се води борба против кавачког и шкаљарског клана и да има још неколико убистава из ранијег периода која треба расветлити.

Говорећи о изјавама Бакира Изетбеговића, о томе да Србије дугује Босни и Херцеговини, Вулин је поручио да прво треба да кажу „ко је у Сребреници покушао да убије Вучића“ и „где је у то време нестао домаћин“.

Вулин се заложио за очување Дејтонског споразума.

Извор: Н1