Заједно за Крагујевац: „Не градите на језеру Бубањ“!

Покрет Заједно за Крагујевац најоштрије протестује против измена урбанистичког плана који ће омогућити стамбену градњу на обали језера на Бубњу и тиме уништити последњу зелену оазу у ширем центру града.

-Као и за неке друге пројекте и ове идеје у локалној власти правдају тиме да су планови постојали и раније. Али као и у небројеним другим случајевима , ради се о неистинитим тврдњама или крајње извитопереним модификацијама оригиналних идеја.

Конкретно локација на језеру Бубањ, подсећамо увек је била предвиђена за спортско рекреативне , али и пословне садржаје у смислу угоститељства и хотелијерства. Тако је, не тако давно ,постојало и идејно решење за хотел високе класе који итекако недостаје Крагујевцу , па су вођени и преговори са чувеном светском франшизом “Холидеј ин”
Изградњом таквог садржаја зелена оаза у центру не само да би била нарушена већ би несумњиво допринела атрактивности самој лакацији, а новац за уређење спортско рекреативног садржаја обезбедио би се од инвеститиора а не захватањем из буџета , односно џепова свих грађана Крагујевца- каже се у саопштењу и наглашава да је недопустиво , а и контрадикторно ,да сада актуелна градска власт на истом месту предвиђа и аутобуску станицу, стамбено пословни комплекс, док обмањује јавност популистичком причом о остајању рекреативно спортске функције језера у центру града.
-Ко ће користити те благодети , уколико му се на стотинак метара налази аутобуска станица?- питају их Заједно за Крагујевац.

Извор: ucentar.rs