ЗА РОБИЈУ! ЋУТАЛА И ШИРИЛА ЗАРАЗУ ПО БРАНИЧЕВСКОМ ОКРУГУ: Крила од лекара да је дошла из Аустрије и сејала корону!

Жена (44), која је пре две недеље допутовала у село Чешљева Бара у Великом Градишту, од лекара је крила да долази из зараженог подручја, а сада јој је регистрована корона. Прети јој до три године затвора

Жена (44) која је пре две недеље допутовала из Аустрије у село Чешљева Бара, иако је имала симптоме коронавируса, слободно се кретала по селу и Великом Градишту, а од лекара је крила да долази из зараженог подручја. Срећом, њу је у петак пријавила комшиница, након чега је неодговорна жена принудно хоспитализована и тестирана! Она је починила кривично дело за које је запрећено до три године затвора.

Код ње је потврђен коронавирус, а она је из Пожаревца пребачена на лечење у Београд. Како Курир незванично сазнаје, ова жена угрозила је целу општину Велико Градиште, с обзиром на то да је упркос симптомима посећивала пијацу, бувљак, приватну здравствену установу, али и Дом здравља Велико Градиште.

Није признала

– Она повремено иде да ради у Беч, у село код мајке се вратила пре неких 10-15 дана. У два-три наврата се јављала лекару, али је лагала лекаре говорећи да није била у угроженом подручју и тиме је све довела у опасност. Срамота је шта је урадила. Код мештана села, који су већином старији, завладао је страх након овога – казао је један мештанин и додао да је паника и у полицији јер је она у вези с једним полицајцем.

Драган Милић, председник општине Велико Градиште, рекао је за Курир да ова жена лекарима, иако су је питали да ли долази из иностранства, није то признала.

– Направила нам је велики проблем, чак седам радника нашег дома здравља је стављено у кућну изолацију, као и троје запослених из приватне здравствене ординације. То је крајња неодговорност и врло неозбиљан приступ, све би било другачије да је пријавила лекарима да је дошла из иностранства – навео је Милић.

Он је додао да је чак и мајка заражене поступило неодговорно јер се два дана након сазнања да јој је ћерка заражена слободно кретала по селу.

– Чим сам добио ту информацију, обавестио сам Дом здравља, они Завод за јавно здравље, а они санитарну инспекторку да се донесе решење о самоизолацији. Она је јуче смештена у изолацију, као и њена сестра, односно тетка заражене жене. Организовали смо да им се доносе храна и лекови ако треба – казао је Милић.

Адвокат Небојша Милосављевић рекао је за Курир да је да је ширење заразних болести кривично дело.

Кривична одговорност

– То што је урадила подлеже кривичној одговорности, а казна затвора је до три године. Нема везе да ли живи у селу или граду, морала је испоштовати изолацију ако је дошла из иностранства. А тек је проблем што у селу углавном живе стари људи, који су и најугроженија група. Свакако је то понашање за казну.

Курир.рс