Загорка Доловац добила кафу за “буђење”!

Омладинци Народне странке посетили су Републичко јавно тужилаштво и Загорки Доловац поклонили кафу, која треба да је „пробуди“, Закон о кривичном поступку, како би увидела шта је њена функција, као и повез за очи, који ће је подсетити да је правда слепа и да се мора примењивати на све, без обзира на страначку припадност.

Млади су том приликом подсетили да се Доловац од 2012. године готово не оглашава ни по једном питању из њене надлежности и не покреће поступке у случајевима у којима постоји основ сумње да је учињено кривично дело.

Они су навели да су афере “Савамала“, “Јовањица“, „Крушик“, „Хеликоптер“ и „Тетка из Канаде“ само неки од тешких злочина пред којима је Доловац остала нема.

“Уместо да као државни тужилац подиже оптужнице и својим деловањем покаже да злочин не пролази некажњено, она је успела да велики број грађана заборави да ова функција уопште постоји“, изјавио је председник Омладине Народне странке Иван Гајић.

Поверник Омладине за Нови Београд Петар Митов рекао је да Републички јавни тужилац није невладина организација па да може селективно деловати, као и да она мора да покрене кривични поступак сваки пут када се појаве основи сумње да је учињено кривично дело, наводи се у саопштењу Народне странке.

Извор: Фонет