Жандармерија има пуне руке посла након инцидената у Новом Пазару

ДВА дана након ангажовања Жандармерије у Новом Пазару у циљу повећања безбедности грађана, остварени су први резултати, а живот у граду на обалама Рашке и Јошанице одвија се уобичајеним током.

Приликом рације откривено је да један од угоститељских објеката на периферији Новог Пазара крши ту меру и да се у њему налази више од 120 гостију. Припадници новопазарске полиције са Жандармеријом су, по налогу Комуналне инспекције, испразнили тај локал због кршења епидемиолошких мера. Против власника ће бити поднета прекршајна пријава, која подразумева “дебелу” новчану казну.

Грађани углавном поздрављају овакве акције контроле рада угоститељских објеката, поготово јер је епидемиолошка ситуација у граду и даље нестабилна.

– Само нека тако наставе, нека покажу да нема привилегованих и да закон важи исто за све.

Немам замерки на досадашње понашање и рад жандарма – прича један од Новопазараца који није хтео да му се спомиње име.

Претресом је код М. Х. (29) из Новог Пазара пронађен пиштољ са 29 метака, због чега је ухапшен, а по налогу надлежног тужиоца одређено му је задржавање до 48 часова због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја, и он ће уз кривичну пријаву бити приведен тужилаштву.

О безбедносној ситуацији у граду и ангажовању Жандармерије, први пут након неколико инцидената у којима је повређена и једна случајна пролазница, огласио се и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Поручио је да ће криминал бити побеђен, а грађани безбедни.

– Град је спреман за акцију и даћемо све што можемо да помогнемо полицији и тужилаштву како би се заштитила сигурност и безбедност поштених грађана. Заједно ћемо се борити против криминалаца и сигурно ћемо победити и повратити мир и безбедност у Нови Пазар – рекао је Бишевац на РТВ Нови Пазар.

Он је додао да је разговарао са министром унутрашњих послова Александром Вулином и директором Полиције Владимиром Ребићем, и да им је захвалан на брзој реакцији и помоћи да се поврате ред и мир у Новом Пазару.

Извор: Вечерње новости