ЗБЦГ: Тражимо од Владе да разријеши дужности Лазовића, то се може урадити данас

На конференцији коалиције „За будућност Црне Горе“ обратили су се јавности како би се огласили поводом питања безбједности и кадровских промјена у том сектору. Предсједник Нове српске демократије, Андрија Мандић казао је да су чланице побједничке коалиције разговарале о овом питању и изашле са јединственим ставом.

Јавности се обратио Горан Даниловић, функционер Уједињене Црне Горе казао је да се по многим питањима и начинима исказивања критике и вођења политике чланице побједничке коалиције – разликују, али да су по једном питању апсолутно сагласни.

А то је хитно разрјешење Зорана Лазовића, помоћника директора УП који је на тој функцији, како наводи, може једино бити у режиму Мила Ђукановића.

Он је истакао да се ово може завршити за 24 сата а да је он на располагању да помогне и објасни на које начине је могуће тај посао урадити.

Предсједник Демократске народне партије, Милан Кнежевић рекао је да су очекивали да ће оно што је био изборни програм свих побједничких коалиција бити оваплоћено кроз законски предлог из области безбједности и правосуђа. Кнежевић је рекао да се на демонтажи правосуђа мора почети радити.

Он је истакао да су стечени сви услови да престане мандат тужиоца Ивице Станковића, али да му није јасно зашто се то игнорише. Он није једини, велики број судија и тужилаца је такође стекао услове за престанак функције коју обављају.

„Ми већ имамо готова законска рјешења“, рекао је Кнежевић и да нико не треба стећи утисак да руше Владу. Он је истакао да желе да она опстане јер се стиче утисак да својим ћутањем Влада руши саму себе.

Извор:  ИН4С