Због снега и ледене кише око 70.000 потрошача има проблеме са струјом

Путни правци првог и другог приоритета у Србији су проходни осим на деоници ауто-пута Црвене Реке у смеру ка Пироту, изјавила је данас Ангелина Реџић из Националног центра за обавештавање. Она је за РТС рекла да је због снежних падавина и ледене кише око 70.000 потрошача имало је проблеме са снабдевањем електричном енергијом или их још има.

Према подацима које је објавила РТС, због обилних снежних падавина током ноћи на Пештерској висоравни, без струје је више од 500 домаћинстава у месним заједницама Баре и Гоње, као и неколико села у околини Штавља.

Падавине су изазавале кварове на нисконапонској мрежи, тежина снега узрокује кидање каблова а како су прекиди бројни, на терену је шест екипа ЕПС. Локални путни правци су поново под снегом, а општина Сјеница је на терен упутила 18 снегочистача.

Током ноћи у ужичком крају је нападало око 20 центиметара снега па га тренутно на Златибору има око пола метра а у појединим планинским местима и више. Зимска служба је на терену, снежног покривача има на путевима укључујући и на главном магистралном путу а тренутно се чисте и путеви другог приоритета.

Снег је успорио саобраћај на аутопуту „Милош Велики” на деоници Прељина-Обреновац и на Дивчибарама, где је висина снежног покривача 30 центиметара. На појединим планинским деоницама забрањен је саобраћај за теретна возила а возачима се препоручује опрез и обавезна зимска опрема, преноси Танјуг.

Извор: Политика