Зоран Лутовац: Одбранили смо Демократску странку

Зоран Лутовац, и даље формално председник Демократске странке, тврди да су јучерашњи иступи Бранислава Лечића само изјаве искључених чланова ДС.

„(Слободан) Милосављевић и (Бранислав) Лечић су неки од бивших чланова које смо искључили из странке. Они већ неколико месеци нису чланови Демократске странке и о томе смо информисали јавност. Због тога што је Србија заробљена држава у којој влада медијски мрак морали смо да појашњавамо то да у ДС-у нису одржани унутарстраначки избори од 2018, што је лако проверљива информација. Указивали смо на то да перформанс у ком је главну улогу играо Лечић није скупштина странке, већ покриће за криминал који је планиран. Очигледно је да режим у друштву које рапидно тоне није смео да учини тако опасан преседан и упише искљученог члана као новог председника странке. Ми смо одбранили Демократску странку и настављамо са њеном темељном рефомом“, поручио је Лутовац.

„Када неформална група бивших функционера странке буде организована у покрет или неку нову релевантну странку, у власти или опозицији, могу коментарисати њихове политичке ставове“, додао је Зоран Лутовац.

Подсетимо, Лечић је прогласио победу на изборима у ДС-у крајем септембра, који су, како тврди група избачених чланова странке, организовани непосредно и на којима су право гласа имали они који су платили чланарину.

Те изборе не признаје раније изабрано руководство странке на делегатској Скупштини, на челу са Лутовцем.

Они тврде да су уписани као бирачи и чланови других странака, као и да формално избори по статуту нису могли бити расписани на тај начин, без одлуке председника, печата и већине у Главном одбору.

Група која је организовала изборе одржала је и свој ГО у Дому омладине, на коме се као гост појавио и бивши председник Србије и ДС, сада лидер СДС Борис Тадић.

Извор: Данас