ЖУЉЕВИ И БОЛОВИ, АЛИ НЕ ОДУСТАЈУ! ПЕШАЧЕ 45 КМ ДНЕВНО: Ходочасници стигли до Чачка, добили и друштво! С ВЕРОМ У БОГА

Са раширеном српском заставом на дугачак пут до Подгорице, поред Огњена, упутили су се и Милош Ајковић (26) такође Црногорац, Александар Бабић (40) из Пријепоља и Мирослав Антић (51) из Земуна који је због болова један дан паузирао, али у Чачку се поново придружио својим пријатељима.

Пријепољац је већ имао искуства у дугим пешачењима и зато је одлучио да крене и на ово дуго путовање, како би им помогао.

“Знам шта један овакав подвиг подразумева. Пуно је ту тешких ситуција, умор и болови. Ја сам прошле године ишао пешке до Хиландара и зато сам решио да им се прикључим и будем ветар у леђа. Сваки дан ће бити тежи и тежи, али се не предајемо. Имамо свој циљ и остварићемо га. Желимо да покажемо да још увек има људи који јако и искрено верују у Бога и цркву”, изјавио је Александар Бабић.

Младићима који су пешке кренили ка Црној Гори придружила су се још два Подгоричанина, Кристијан Којичић и Горан Пајовић који како истичу, желе заједно да поднесу жртву Богу како би умолили за спас светиња. Њихов план јесте да у главни град суседне државе сигну до недеље 23. фебруара и учествују на литијима.

Извор: Курир.рс/Рина, фото принтскин Рина видео