ЗВАНИЧНА ОДЛУКА О КРАЈУ РАСПУСТА: Ђаци поново у клупама од 24. фебруара

Неће бити додатног продужења зимског распуста, јер је активност вируса грипа у опадању, тако да ће се ђаци у централној Србији и Војводини у школске клупе вратити у понедељак, 24. фебруара.

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је за Танјуг да је мера продужења распуста зауставила ширење вируса грипа и да ће у наредних неколико дана, док су деца код куће, ситуација бити још боља.

Наводи да је био у сталном контакту са министром здравља Златибором Лончаром, да је активност вируса грипа у опадању, да је смањен број оболелих за 50 одсто и да нема разлога да деца даље губе наставу.

Сматра да надокнада часова неће бити проблем, да ђаци у централној Србији треба да надокнаде четири, а у Војводини пет радних дана.

Његова препорука директорима школа је да се што мање користе радне суботе због предстојећих такмичења који се организују викендом.

“То може да се надокнади претчасима, после часова, али и да се продужи час на 60 минута. Знају директори школа то добро”, каже министар.

За ђаке у Војводини друго полугодиште почело је 15. јанура, али је због грипа прекинута настава пет радних дана.

У централној Србији и на КиМ, ђаци са зимског распуста требало је да се врате 18. фебруара, али им је распуст продужен четири радна дана, те ће друго полугодиште почети 24. фебруара.

Извор: Танјуг